zaterdag 29 mei 2010

Op 1300 km in Nevers



Zonet even kontakt gehad met mijn echtgenoot. Hij liep op dat moment met de fiets in de stad Nevers en had netFan St. Jabik nei Santiago eten gehaald voor het weekend. Het was nog droog, maar dreigend, morgen zou het motregenen en daarom wilde hij nu nog maar even doorfietsen. Niet alleen vanwege het weer maar ook, omdat Sytze van der Werf uit Kubaard in Nevers bestolen was. Ze hadden de achterkant van zijn tent opengesneden en zo de spullen uit de tent gepakt. En volgens Halbe liep die schurk daar vast nog wel rond.
Het viel hem onderweg op, dat er allemaal gele morgensterren langs de weg stonden, die bij ons zeer zeldzaam zijn. Onderweg was het ook wat gezelliger. Hij had onderweg meer kontakt en op de kamping was het ook gezellig geweest. Tot nu toe was het vrij eenzaam geweest.
Vandaag was een prachtige fietsdag met wat bewolking en 17 gr. Een aantal dagen terug naar Troyes was het ronduit eenzaam geweest. Geen leuke tocht. Op de tocht waren er geen dorpen en geen winkels en kampings geweest, bovendien had hij tegenwind 7-8 en schoot het niet op, maar hij moest wel doorfietsen om een kamping en een winkel te vinden. Het was erger dan de Ardennen. Maar vandaag was Halbe weer positief gestemd en kon hij weer genieten