maandag 31 mei 2010

La Souterraine


La Souterraine ligt ter hoogte van Geneve, alleen dan westelijker.

Net de telefoon neergelegd. Halbe kreeg het koud. Hij zat nog aan een tafel bij een meer op de camping. Een SVR camping nr. 225. Kan zo opgezocht worden op internet, volgens Halbe.
Hier had hij zijn eten klaargemaakt (rode biet) en opgegeten en gezellig met Servatius gepraat.
Servatius is een Brabander van 72 jaar, die de tocht ook doet, maar met 40 - 60 km daags ophoudt. Ook neemt hij vaker een rustdag. Maar is wel van plan om de terugtocht ook nog te fietsen. Hier hebben ze het ook over gehad. Na de gezelligheid in Spanje, kan het weleens als een koude douche werken, wanneer je tegen de draad in terugfietst.
Vandaag heeft hij meerdere "lotgenoten" ontmoet. Ook een heit met een zoon uit Venlo. Zij waren in het bezit van een GPS en Halbe heeft een tijdje met ze meegefietst en ervaren dat dat toch wel fantastisch fietsen was. Deze heit en zoon hadden geen tent bij zich en overnachtten ergens anders.
Gisteravond was heel gezellig geweest. Hij was op de camping van Frank en Wil en wie van de gasten dat wil, mag bij Frank en Wil eten. Halbe met nog 6 anderen hadden daar gebruik van gemaakt en het was dan ook superleuk geweest. Om 23 uur kwam hij weer bij de tent terug en een kwartier later begon het te regenen.
De hele nacht heeft het doorgeregend en vanochtend om 11 uur was het pas weer droog. Daarom was de start ook wat later.
Toch weer 100 km gefietst. Het werd nu koud, de zon ging onder. En het was helder. Dus dat voorspelt een koude nacht. De grijze fleecetrui gaat weer aan.
Alles gaat nog steeds prima. Wel veel 'op en del' maar wanneer het wat te heftig wordt, dan maar even lopen. Dit om de knieën te sparen. Het zadel was wel erg hard vanochtend, maar dat ging ook wel weer over.
Morgen kunnen het weleens wat minder km's worden. 30 graden is de voorspelling.
Dus vroeg vertrekken en maar zien wat er komt.