woensdag 2 juni 2010

Motregen


Een half uurtje terug kreeg ik een SMS'je en een half uur later een telefoontje uit Frankrijk.
Gisteren was een rotdag. Tot 13.30 uur regen en daaFan St. Jabik nei Santiagordoor koud geworden. Toen werd het droog en ja wat dan doen. Toch maar inpakken en fietsen, dan kan je weer wat warm worden. De gok was verkeerd genomen, want na een half uur begon het weer te motregenen.
En dat is de hele dag zo doorgegaan met maar 16 graden.
In Benevent heb je de keuze uit 2 routes. Oostelijk is de begaanbare route en die zou gefietst worden, maar helaas werd de verkeerde afslag genomen en kwam Halbe op de bergroute terecht.
Hij vertelde me, dat hij gescholden en gevloekt had om de slechte bewegwijzering en het niet hebben van een GPS. Op een gegeven ogenblik zat hij 12 km. westelijk van de route die hij moest hebben. De beslissing werd met tegenzin genomen ; omkeren en terug naar Benevent. In de motregen.... en mist.
Om 20 uur vond hij de camping die op de route aangegeven stond, maar de camping bleek gesloten. Zo nog 3 campings bezocht na veel zoeken en voor niks klimmen en dalen. Alles dicht.
Ook de huizen waren afgesloten, overal zaten luiken voor de ramen. Volgens Halbe zijn de huizen 's nachts totaal afgesloten van de buitenwereld. Je ziet geen leven alles is gebarikadeerd. Uit bittere noodzaak tot 22 uur doorgefietst met het gele jasje aan en de lichten van de fiets op.
Toen de fiets maar aan de kant gezet en de tent in heel lang nat gras opgezet.
Goed geslapen, maar geen douche en water en niet de mogelijkheid om de telefoon op te laden.
Vandaag vroeg vertrokken en een mooie fietsdag gehad. Mooie omgeving. Bewolkt en 19 graden. Onderweg ook nog met een ouder echtpaar gesproken. Zij hadden vorig jaar de westelijke route een stuk gedaan en vertelden, dat daar veel mensen waren, maar dat de route lang niet zo interessant was.
Vandaag toch nog 123 km gefietst. Totaal ± 1700. Om 20 uur een camping in Dozenac gevonden en gegeten en de telefoon weer opgeladen.
Morgen niet laat vertrekken met als einddoel Rocamadour.
Morgen maar weer eens bellen.

geen bericht....

Gisteren en vandaag heb ik geen verbinding kunnen krijgen met Halbe. Ik denk dat zijn telefoon opgeladen moet worden. Overdag lukt dat dus niet.
Nu maar hopen, dat hij vanavond wel een oplaadpunt vindt op de camping.
Ik ben benieuwd of hij al van mijn kaart gefietst is. Dan moet de kaart omgedraaid en heb ik het eerste stuk van Spanje en de rest van Frankrijk weer beschikbaar.
Jullie horen van me zodra ik wat weet.