donderdag 17 juni 2010

donderdag 17 juni 2010. 10.30 uur


Ach ja, ik dacht; Halbe zit misschien aan zijn verlate ontbijt of aan de koffie. Wij hadden de koffie op, dus daarom maar even gebeld.
Hij zat in Saria aan de koffie. Om op te warmen.
Hij was vannacht de enige gast geweest in de Albergue. Om 9 uur was hij vertrokken. Eerst bergafwaarts.
Het was steenkoud: 4 graden. En wat niet meehielp, was het feit, dat hij met een gang van 40 km / uur naar beneden sjeesde. Hij had alle kleren aangetrokken, die beschikbaar waren, zelfs wanten.
Nog niet gebruikt, maar wel meegenomen, voor het geval dat. En dan moet je ze in Spanje nog gebruiken, wie had dat gedacht. Halbe vertelde, dat de mensen ook helemaal van slag zijn. Op de straten staan de stoelen voor het terras opgestapeld en je kan zien, dat ze in geen tijden gebruikt zijn. De mensen lopen in de winterjas met mutsen op!

Het is nu nog 130 km naar Santiago en Halbe verwacht daar morgen te arriveren.
In het boekje stond, dat het Ijzeren Kruis (waar de stenen verzamelplaats is) veel energie zou vergen en dat het verstandig zou zijn om van tevoren veel rust te nemen. Maar dat ging heel goed. Het verbaast Halbe, hoe gemakkelijk hij nu een pas kan beklimmen. Hoe weinig moeite het kost. De conditie is behoorlijk op peil na deze tocht.
Het plan is nu om morgen in Santiago aan te komen. Dan zijn er diverse opties:
Vanuit Santiago met Easyjet - nadeel tussenstop.
Vanuit La Carogna met Fulling air?? - 80 km verder maar een rechtstreekse vlucht.
Maar hij wil eigenlijk ook nog naar Finistère en daar 2 of 3 dagen blijven.
Ik kan er dus vanuit gaan, dat hij mits volgende week weer naar huis komt.
Wanneer Halbe terug is, kunnen de foto's ook bij de verhalen geplaatst worden. De foto's zijn er, maar ik weet niet waar ik ze moet plaatsen.
Een zorgenpunt is, waar Halbe ook over in zit, dat zijn opschrijfboekje onvindbaar is.
Gisteravond had hij zitten schrijven en vanochtend kon hij het nergens vinden. Overal gezocht, zelfs onder het matras, maar niks gevonden.
Zijn hoop is nu, dat hij het boekje in de verkeerde fietstas heeft gestopt. Voor alles heeft hij zijn vaste plek, dus dat lijkt hem erg onwaarschijnlijk, dus daarom deze zorg.