zondag 6 juni 2010

Nay, zondag 6 junihttp://www.blogger.com/



Dit wordt een verslag van 2 dagen. Wanneer het donker wordt, gaat Halbe slapen. Gisteravond was ik te laat. Halbe zei, dat het daar eerder donker wordt, dan hier bij ons. Vandaag geldt dat niet. Om 20 uur heb ik de lampen al opgedaan.
Gisteren was het een warme (34gr) , maar een gezellige dag. Halbe vertelde, dat hij van kerkhof naar kerkhof fietste omdat hij daar water kon krijgen. Onderweg bij een kanaal langs, kruiste zijn fietspad, de wandelroute. Hij fietste een jonge vent voorbij en zei Hoi en de ander zei Hoi terug. Het was dus een Nederlander. Halbe is afgestapt en heeft 9 km met hem gelopen.
Onderweg zag hij nog een ouder echtpaar lopen, met een ezel, die vol bepakt was. Net als Jozef en Maria.
Vandaag was de voorspelling dat het in de namiddag zou beginnen te regenen en daarom maar vroeg gestart. Om 6.30uur. Eerst een bakker opgezocht en later nog een keer.
De stadjes hebben hier vierkante pleinen met galerijen, net als in Bologne. De handel wordt in de schaduw gedaan.
Schaduw was er vandaag niet te vinden. Het regende en motregende de hele dag.
Toch nog 140 km gefietst.
Ik vroeg aan Halbe of hij het nog leuk vindt, wanneer hij 's ochtends opstaat en dan bedenkt dat hij weer moet fietsen.
Hij zei: Ja, wat moet ik anders, op de camping is niks te beleven. Tot nu toe nog maar 4 medefietsers ontmoet. Maar dat komt omdat bijna iedereen de westelijke route neemt. Die is makkelijker. Maar dat verandert straks. Nog een stukje door de Pyreineeën en een klein stukje Spanje en dan komen de routes bijelkaar.
Halbe had vandaag een alternatieve route bij de stad Pau genomen. Deze was minder heuvelig. De route gaat van stad naar stad en alle stadjes liggen bovenop de heuvels. En wanneer je er weer door bent, ben je opgelucht en ga je met een rotvaart naar beneden, maar dan zie je het volgende stadje alweer op de volgende heuvel liggen en je denkt dan: dat zal toch niet.... Dus wel!
Hard werken dus.
Ik vroeg hoeveel km. er nog restten. 900km. Maar 100 per dag zal straks wel niet meer lukken. Het wordt gezelliger en daar wil je ook van genieten.
Het eten gaat goed. Vnl. blikvoeding. Heerlijke groentemixen en ratatouille. De spruitjes van Bonduelle waren vies. Overgekookt en zacht. Dat niet weer.
Het boekje met de route, die we gebruiken van Sytze is bijna uit. Morgen waarschijnlijk geen verslag, omdat ik dan laat thuiskom.